DETALII DESPRE PROGRAMUL RABLA 2024*

Prin Programul RABLA, Guvernul susține înnoirea parcului auto din România
și reducerea emisiilor poluante

Pentru vehiculele cu motor pe combustie sau hibrid fără Plug-In

Programul RABLA oferă un tichet în valoare de 7.000 de lei pentru casarea unei mașini vechi, iar pentru casarea a două vehicule uzate suma se ridică la 10.000 de lei. Valoarea maximă pe care o pot accesa clienții este în valoare de 13.000 lei.

Aceste tichete pot fi folosite exclusiv pentru achiziționarea unei mașini noi cu emisii de maxim 155g CO2/km în regim WLTP, fiind acceptate cel mult două tichete pentru achiziționarea unui singur autoturism nou.

Pe lângă suma de 7.000 lei, pentru o mașină veche casată, respectiv 10.000 lei pentru 2 mașini vechi casate, utilizatorul poate beneficia de următoarele eco-bonusuri suplimentare în cazul în care se îndeplinesc condițiile de mai jos:

  • un ecobonus de 1.500 lei, pentru casarea fiecărui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară („ecobonus de vechime”).
  • un ecobonus de 1.500 lei, pentru cumpărarea unei mașini al cărei motor generează emisii de CO2 mai mici sau egale cu 120 g CO2/km în regim WLTP.
  • un ecobonus de 3.000 lei pentru achiziția unui autoturism nou hibrid (fără Plug-In).

Programul Rabla Plus

Pentru vehicule 100% electrice, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibride Plug-in

Programul RABLA Plus pune la dispoziția celor care aleg să achiziționeze o mașină 100% electrică, cu pilă de combustie cu hidrogen sau hibrid plug-in, mai multe opțiuni de tichete.

  • 25.500 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid, exceptând motocicleta, care generează maximum 80 g CO2/km în sistem WLTP;
  • 13.000 lei pentru achiziționarea unei motociclete electrice.

Programele RABLA Clasic și RABLA Plus nu pot fi accesate împreună. 

*Oferte supuse unor termene și condiții, valabile conform Programelor Rabla / Rabla Plus 2024. Ofertele prin Programul Rabla / Rabla Plus, derulat de Administrația Fondului pentru Mediu și finanțat din Fondul pentru Mediu, sunt aplicabile de la momentul la care înscrierile vor fi disponibile în PSIPAN, conform regulamentului de campanie valabil de la data deschiderii înscrierilor, în limita stocului disponibil.
Pentru mai multe detalii despre Programele Rabla și Rabla Plus, te rugăm să consulți site-ul afm.ro.

Cere oferta REMAT 2024

Toate câmpurile sunt obligatorii

Datele dvs. personale vor fi prelucrate de către operatorul respectiv conform descrierii din Declaraţia de Confidenţialitate.

Pentru mai multe informaţii privind drepturile dvs. la confidenţialitate şi datele noastre de contact, vă rugăm verificaţi aici.

Ne bucurăm că ai ales Opel.
Unul dintre colegii noștri va lua în curând legătura cu tine
pentru a discuta toate detaliile.